AFGELAST – Garageverkoop

Zaterdag
5 september

Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet veilig georganiseerd worden.

Geen 36e editie van de 2daagse rommelmarkt tijdens de Corona-wijkfeesten in 2020. Die stellen we even uit tot 2021.

Maar om jullie spulletjes toch een 2e leven te geven organiseren we dit jaar een garageverkoop in de Nieuwe Koerswijk. Meer info en inschrijven vanaf augustus.


Foto: Afbeelding van Gerhard Bögner via Pixabay

AFGELAST – Lentekriebels Picknick

AFGELAST

Op zondag 19 april 2020 sluit VOK het weekend vol Lentekriebels af met een picknick voor alle inwoners van de Nieuwe Koerswijk. Iedereen is welkom op de eerste wijkpicknick in het park De Nieuwe Koers. Vanaf 11 uur kan elkeen zijn picknickdekentje komen openvouwen op de grote weide.

Iedere deelnemer brengt z’n eigen eet- en drinkgerei mee: bord, bestek, drinkbeker… In je picknickmand zit je eigen picknick en je eigen drank. Wie een soepkom of een grote kop meebrengt, die mag bij de soepketel van VOK langs voor een portie lenteverse groentesoep. Die is helemaal gratis voor iedereen, tot het onderste uit de kan is.

Tijdens de wijkpicknick kun je je behendigheid testen met een partijtje Kubb, petanque of Möllky op het gras ! We maken er met alle aanwezigen een gezellig samenzijn van.

Op de tafels naast de volkstuintjes verzamelen we het deeldessert. Dat werkt als volgt: elke persoon die komt naar de picknick, brengt één dessertje mee. Een gezin met vijf brengt bijvoorbeeld een taartje voor vijf personen mee, een koppel brengt twee porties chocolademousse mee… Zo vullen we de hele tafel met lekkers voor iedereen. Na de picknick kan iedereen dan een (ander) dessertje van de tafel komen kiezen, zo is er voor iedereen keuze genoeg.

Deelnemen is gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven. Breng je dekentje, je picknick en je dessert mee, kom naar het park De Nieuwe Koers (ingang via de Spalaan of de Prins Roselaan) en geniet van de Lentekriebels in het gras!

Opgelet! Bij regenweer gaat deze wijkpicknick niet door. Hou op 19 april onze website, onze Facebookpagina of Hoplr in de gaten voor de allerlaatste stand van zaken.

We hopen de vele bewoners van de wijk massaal te mogen ontmoeten op deze eerste deelpicknick.

AFGELAST – Lentekriebels Quiz

AFGELAST

Wil ook jij je komen bewijzen in de 10e VOK-Quiz.
Zijn jullie de slimste ploeg van de Nieuwe Koerswijk ?

Dan schrijf je uiteraard met een ploeg van 4 personen in en ga je de uitdaging aan in de arena van de VOK-Quiz op zaterdag 18 april 2020 om 19.30 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur.

Een 40-tal ploegen strijdt om de eer in deze editie van de VOK-quiz: een boeiende quiz over Vrije tijd, Ontspanning en Kultuur in de hele brede zin van het woord.
Het wordt een uitdagende avond met pittige vragenreeksen over de wijk, de stad, de wereld en de gebieden ver daarbuiten. Ben je op de hoogte van sport en spel, muziek en film, flora en fauna, aardrijkskunde en geschiedenis, wiskunde en wetenschappen, mythologie en psychologie, economie en filosofie, links en rechts, en een beetje actualiteit.

Nieuwjaarsreceptie

Zo
12 januari 2020
vanaf 11.00 uur

Samen met de buurtbewoners en vrienden van VOK klinken op het nieuwe jaar. Wij nodigen jullie allen van harte uit op een natje en een droogje !

AFGELAST – Stratenloop

Woensdag
9 september

Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet veilig georganiseerd worden.

De stratenloop “Rond De Nieuwe Koerswijk” is opgenomen in het OOSTENDS LOOPCRITERIUM met medewerking van het stadsbestuur en de Sportraad Oostende.

18.45 uur Meisjes en jongens (-12 j) – 1.130 m (1 ronde)  – gratis inschrijving

19.30 uur – Oostends loopcriterium 
Heren: 9.150 m (3 rondes) – Dames: 6.100 m (2 rondes) – Start to run: 3.050 m / 6.100 m 

Inschrijving: 6 euro (voorinschrijving) – 8 euro (ter plaatse) + 2 euro (waarborg)

Gratis tombola voor de deelnemers.

De stratenloop is deel van het Oostends Loopcriterium

Seniorennamiddag

Zondag
1 september
14:00

Start om 14.00

Patrick Dupont kennen de meeste Oostendenaars als Pulle, de hoofdrolspeler van d’Ostendsche revue. Maar ook van zijn vroeger dansorkest Los Pelicanos. Al heel zijn leven speelt hij muziek. Hij begon met accordeon en notenleer toen hij 6 jaar oud was in de accordeon school van Astrid De Leander. Werkte zijn muzikale opleiding af in het conservatorium in Oostende. Vandaag treedt Pulle enkel nog alleen op. Zijn programma bestaat uit entertainende dansmuziek, van de goede oude tijd tot nu, van de tango over de rock en roll tot de disco. Voor elk wat wils.  Daar moet je gewoon bij zijn !

Kostprijs: 5 euro met verrassingsversnapering !

Vooraf inschrijven bij:

  • Erik & Nadine Coulier-Vercarre – Spalaan 22 – 059 43 63 05
  • Katrien Vanhaverbeke – St.Amandsberglaan 42 – 059 43 04 32 
    of bij de VOK-leden.

Een activiteit in samenwerking met