Bake off – Kersteditie

19 - 26 december

Nu we toch nog even in onze bubbel gekluisterd zitten is dit – met de feestdagen in het vooruitzicht – het ideale moment om aan het bakken te slaan.

Wij dagen jullie uit tot het bakken en versieren van een peperkoekenhuisje of gingerbreadhouse in een leuke en originele vorm. (Kersstal, bekend gebouw of monument, …)

Maak er 2 foto’s van:

 • een foto waar zowel de bakkers als het spektakelstuk duidelijk op te zien zijn.
 • een foto van het spektakelstuk

Stuur de foto’s door naar onze website met het inschrijvingsformulier bovenaan.

Jouw baksels worden door een jury en een publieksjury (stemmen via onze facebookpagina) beoordeeld. De jury reikt een prijs uit voor de groep -16-jarigen en categorie + 16-jarigen.

Stemmen op onze facebookpagina kan tussen 27 december en 31 december.

Veel Succes !

AFGELAST – Garageverkoop

Zaterdag
5 september

Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet veilig georganiseerd worden.

Geen 36e editie van de 2daagse rommelmarkt tijdens de Corona-wijkfeesten in 2020. Die stellen we even uit tot 2021.

Maar om jullie spulletjes toch een 2e leven te geven organiseren we dit jaar een garageverkoop in de Nieuwe Koerswijk. Meer info en inschrijven vanaf augustus.


Foto: Afbeelding van Gerhard Bögner via Pixabay

AFGELAST – Lentekriebels Picknick

AFGELAST

Op zondag 19 april 2020 sluit VOK het weekend vol Lentekriebels af met een picknick voor alle inwoners van de Nieuwe Koerswijk. Iedereen is welkom op de eerste wijkpicknick in het park De Nieuwe Koers. Vanaf 11 uur kan elkeen zijn picknickdekentje komen openvouwen op de grote weide.

Iedere deelnemer brengt z’n eigen eet- en drinkgerei mee: bord, bestek, drinkbeker… In je picknickmand zit je eigen picknick en je eigen drank. Wie een soepkom of een grote kop meebrengt, die mag bij de soepketel van VOK langs voor een portie lenteverse groentesoep. Die is helemaal gratis voor iedereen, tot het onderste uit de kan is.

Tijdens de wijkpicknick kun je je behendigheid testen met een partijtje Kubb, petanque of Möllky op het gras ! We maken er met alle aanwezigen een gezellig samenzijn van.

Op de tafels naast de volkstuintjes verzamelen we het deeldessert. Dat werkt als volgt: elke persoon die komt naar de picknick, brengt één dessertje mee. Een gezin met vijf brengt bijvoorbeeld een taartje voor vijf personen mee, een koppel brengt twee porties chocolademousse mee… Zo vullen we de hele tafel met lekkers voor iedereen. Na de picknick kan iedereen dan een (ander) dessertje van de tafel komen kiezen, zo is er voor iedereen keuze genoeg.

Deelnemen is gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven. Breng je dekentje, je picknick en je dessert mee, kom naar het park De Nieuwe Koers (ingang via de Spalaan of de Prins Roselaan) en geniet van de Lentekriebels in het gras!

Opgelet! Bij regenweer gaat deze wijkpicknick niet door. Hou op 19 april onze website, onze Facebookpagina of Hoplr in de gaten voor de allerlaatste stand van zaken.

We hopen de vele bewoners van de wijk massaal te mogen ontmoeten op deze eerste deelpicknick.

AFGELAST – Lentekriebels Quiz

AFGELAST

Wil ook jij je komen bewijzen in de 10e VOK-Quiz.
Zijn jullie de slimste ploeg van de Nieuwe Koerswijk ?

Dan schrijf je uiteraard met een ploeg van 4 personen in en ga je de uitdaging aan in de arena van de VOK-Quiz op zaterdag 18 april 2020 om 19.30 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur.

Een 40-tal ploegen strijdt om de eer in deze editie van de VOK-quiz: een boeiende quiz over Vrije tijd, Ontspanning en Kultuur in de hele brede zin van het woord.
Het wordt een uitdagende avond met pittige vragenreeksen over de wijk, de stad, de wereld en de gebieden ver daarbuiten. Ben je op de hoogte van sport en spel, muziek en film, flora en fauna, aardrijkskunde en geschiedenis, wiskunde en wetenschappen, mythologie en psychologie, economie en filosofie, links en rechts, en een beetje actualiteit.

Nieuwjaarsreceptie

Zo
12 januari 2020
vanaf 11.00 uur

Samen met de buurtbewoners en vrienden van VOK klinken op het nieuwe jaar. Wij nodigen jullie allen van harte uit op een natje en een droogje !

AFGELAST – Halloween

Za
31 oktober

Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet veilig georganiseerd worden.

AFGELAST – Kerstmarkt

Za / Zo
12 / 13 december

Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet veilig georganiseerd worden.

Kerstmarkt Nieuwe Koers is ondertussen aan zijn 21e editie toe. Wijkwerking VOK staat samen met een aantal sociaal geëngageerde verenigingen die in en om de Nieuwe Koerswijk actief zijn weer klaar staan om u met open armen te ontvangen.

Programma

 • Zaterdag 14 december van 14 uur tot 19 uur
  • 14.00 uur – doorlopend kinderanimatie
  • 15.00 uur – kerstbingo
 • Zondag 15 december van 14 uur tot 18 uur
  • 14.00 uur – doorlopend kinderanimatie
  • 14.00 uur – muzikale kerstnoten van Christophe

Dit jaar dragen Bond zonder Naam, OKRA, SAMANA, PASAR Oostende, Jeugdhuis De Korre, KWB Mariakerke, Missieanimatie Mariakerke, DYADE vzw, FEMMA Sint-Franciscus, Vlaamse Parkinsonliga, Palliatief Dagcentrum De Kust, Poverello en Tsjernobylkinderen de Kerstmarkt een warm hart toe.

AFGELAST – Stratenloop

Woensdag
9 september

Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet veilig georganiseerd worden.

De stratenloop “Rond De Nieuwe Koerswijk” is opgenomen in het OOSTENDS LOOPCRITERIUM met medewerking van het stadsbestuur en de Sportraad Oostende.

18.45 uur Meisjes en jongens (-12 j) – 1.130 m (1 ronde)  – gratis inschrijving

19.30 uur – Oostends loopcriterium 
Heren: 9.150 m (3 rondes) – Dames: 6.100 m (2 rondes) – Start to run: 3.050 m / 6.100 m 

Inschrijving: 6 euro (voorinschrijving) – 8 euro (ter plaatse) + 2 euro (waarborg)

Gratis tombola voor de deelnemers.

De stratenloop is deel van het Oostends Loopcriterium