Dag van de buren – picknick

Zondag
28 mei

De ‘Europese Dag van de Buren’ (European Neighbours’ Day) wordt sinds 1999 meestal op de laatste vrijdag in mei georganiseerd. Om de gezelligheid, de sociale banden en wederzijds begrip te versterken sluiten we hier graag bij aan met op zondag een gezellige picknick.

Iedereen is welkom op de eerste Dag van de buren-picknick in het park De Nieuwe Koers.
Vanaf 11.30 uur kan elkeen zijn picknickdekentje komen openvouwen op de grote weide.

Iedere deelnemer brengt z’n eigen eet- en drinkgerei mee: bord, bestek, drinkbeker… In je picknickmand zit je eigen picknick en je eigen drank.

Na de picknick kun je je behendigheid testen met een wedstrijdje zaklopen of steltenlopen. Liever Kubb, petanque of Möllky op het gras? Ook dat kan! We maken er met alle aanwezigen een gezellig samenzijn van. Breng gerust je (volks)spelen mee !

Op de tafels naast de volkstuintjes verzamelen we het deeldessert. Dat werkt als volgt: elke persoon die komt naar de picknick, brengt één dessertje mee. Een gezin met vijf brengt bijvoorbeeld een taartje voor vijf personen mee, een koppel brengt twee porties chocolademousse mee… Zo vullen we de hele tafel met lekkers voor iedereen. Na de picknick kan iedereen dan een (ander) dessertje van de tafel komen kiezen, zo is er voor iedereen keuze genoeg.

Deelnemen is gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven. Breng je dekentje, je picknick en je dessert mee, kom naar het park De Nieuwe Koers (via de Spalaan of de Prins Roselaan) en geniet met de buren in het gras!

Opgelet! Bij regenweer gaat deze picknick niet door. Hou onze website, onze Facebookpagina of Hoplr in de gaten voor de allerlaatste stand van zaken.

We hopen de vele bewoners van de wijk massaal te mogen ontmoeten op deze eerste deelpicknick.

Fin de Saison – Gezinsdag & Barbecue

Zaterdag
2 september
vanaf 15.00 uur

Vanaf 15.00 uur opent het Skatepark voor de skate-initiatie van Push-Skate-Academy.
Van 15.00 tot 16.30 uur kunnen de 4- tot 7-jarigen deelnemen aan de Kids Skateboarding en
de 7- tot 12- jarigen zich uitleven in de skate-initiatie Skateboard Games & Challenges.

Om 16.30 uur kan iedereen genieten van de Beastwood Team Demo van plaatselijke topskaters.

Nadien, om 17.00 uur, maken we het skatepark vrij voor de mama’s en papa’s. Zij kunnen proeven van de skateboard basics.

Inschrijven voor deze intiaties, zowel voor kinderen als volwassenen, kan via onderstaande knop.
Deze activiteiten worden jullie gratis aangeboden door VOK vzw met steun van Wijkprikkels Stad Oostende.

Ondertussen kunnen de kinderen onder begeleiding van Welzijnspunt Mariakerke een vuurtoren knutselen en aan de slag met allerhande afvalmaterialen !

Om 17.30 uur gaan de deuren van onze feestzaal open en kan je genieten van een aperitiefje, voorzien van de muzikale noot van Pieter Cooreman.

Vanaf 18.30 uur kan je aanschuiven voor de gezinsbarbecue.
Inschrijven doe je met de knop hieronder.

  • 19 euro (+12j) / 12 euro (-12j) met één consumptie inbegrepen
  • voor de kleine eter: gratis braadworst (per kind -12j – vergezeld van betalende volw.)
  • extra broodje braadworst: 3 euro (-12j)

Vanaf 19.00 uur kunnen de kinderen zich – onder begeleiding van de Push Skate Academy – zich wagen aan en uitleven in de graffiti-kunst. (VOLZET)

Om 20.30 uur maken we het podium vrij voor Field Street One, de nieuwe band (najaar 2022) van Pieter Cooreman (Team Natalia The Voice 2017, Joe Lage Landen Ster 2022), Vincent Nijs en Bjorn Lambert, ex-gitarist en drummer van VC De Gies.

Het drietal brengt heart-felt muziek in het Engels, Nederlands of een mix van beide met veel aandacht voor meerstemmigheid, close harmony. Hun niet-alledaagse playlist bevat toch voldoende herkenbaarheid en meezinggehalte. (bron: Gigstarter.be)

Deze graffiti-activiteit en de optredens worden jullie gratis aangeboden door VOK vzw met steun van Wijkprikkels Stad Oostende.

Rommel- & Plantenmarkt

Zaterdag / Zondag
29 / 30 april

Je kan enkel nog inschrijven op de reservelijst.
Wacht met je betaling uit te voeren tot je van ons een seintje krijgt dat er nog een plaatsje vrij is.

Het beste van 2 werelden: kom snuisteren tussen leuke spulletjes die een 2e leven willen beginnen en maak ondertussen jouw tuin klaar voor het voorjaar met enkele mooie planten en bloemen.

Ruim 100 standhouders weten jou op zaterdag 29 en zondag 30 april van 8.00 uur tot 18.00 uur zeker met iets te bekoren. Gratis toegang.

In onderstaande deelnamevoorwaarden vind je alle info.

De rommelmarkt vindt plaats in Veiling “De Kust”

Nieuwjaarsquiz

Zaterdag
14 januari

Wil ook jij je komen bewijzen in de 10e VOK-Quiz.
Zijn jullie de slimste ploeg van de Nieuwe Koerswijk ?

Dan schrijf je uiteraard met een ploeg van 4 personen in en ga je de uitdaging aan in de arena van de VOK-Quiz op zaterdag 14 januari om 19.30 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur.

Een 40-tal ploegen strijdt om de eer in deze editie van de VOK-quiz: een boeiende quiz over Vrije tijd, Ontspanning en Kultuur in de hele brede zin van het woord.
Het wordt een uitdagende avond met pittige vragenreeksen over de wijk, de stad, de wereld en de gebieden ver daarbuiten. Ben je op de hoogte van sport en spel, muziek en film, flora en fauna, aardrijkskunde en geschiedenis, wiskunde en wetenschappen, mythologie en psychologie, economie en filosofie, links en rechts, en een beetje actualiteit.

Na inschrijving en overschrijving van €20 per ploeg op rek.nr. BE62 4761 2654 3161, met vermelding van uw ploegnaam, is uw inschrijving definitief.

Nog een beperkt aantal tafeltjes vrij. Neem contact via de contact-knop bovenaan om te horen of jouw ploeg er nog bij kan.

Sinterklaasfeest – GEANNULEERD

Zaterdag
27 november

Vol spanning en verwachting kijken we uit naar de komst van Sinterklaas
op zaterdag 27 november om 15.00 uur in sportzaal Veiling De Kust.
De deuren zwaaien open vanaf 14.30 uur.
We genieten van een spetterende Sinterklaasshow met knotsgekke
pieten en de zwarte mietjes. Na de voorstelling nodigt de Sint iedereen
geboren in 2012 of later uit  om hen persoonlijk te verrassen.
Inschrijven voor 10 november.

Nieuwjaarsreceptie

Zondag
15 januari

Samen met de buurtbewoners en vrienden van VOK klinken op het nieuwe jaar. Wij nodigen jullie allen van harte uit in Sportzaal De Veiling vanaf 11 uur tot 13 uur voor een natje en een droogje !

Bake off – Kersteditie

19 - 26 december

Nu we toch nog even in onze bubbel gekluisterd zitten is dit – met de feestdagen in het vooruitzicht – het ideale moment om aan het bakken te slaan.

Wij dagen jullie uit tot het bakken en versieren van een peperkoekenhuisje of gingerbreadhouse in een leuke en originele vorm. (Kersstal, bekend gebouw of monument, …)

Maak er 2 foto’s van:

  • een foto waar zowel de bakkers als het spektakelstuk duidelijk op te zien zijn.
  • een foto van het spektakelstuk

Stuur de foto’s door naar onze website met het inschrijvingsformulier bovenaan.

Jouw baksels worden door een jury en een publieksjury (stemmen via onze facebookpagina) beoordeeld. De jury reikt een prijs uit voor de groep -16-jarigen en categorie + 16-jarigen.

Stemmen op onze facebookpagina kan tussen 27 december en 31 december.

Veel Succes !

AFGELAST – Stratenloop

Woensdag
9 september

Deze activiteit kan omwille van de huidige Corona-maatregelen niet veilig georganiseerd worden.

De stratenloop “Rond De Nieuwe Koerswijk” is opgenomen in het OOSTENDS LOOPCRITERIUM met medewerking van het stadsbestuur en de Sportraad Oostende.

18.45 uur Meisjes en jongens (-12 j) – 1.130 m (1 ronde)  – gratis inschrijving

19.30 uur – Oostends loopcriterium 
Heren: 9.150 m (3 rondes) – Dames: 6.100 m (2 rondes) – Start to run: 3.050 m / 6.100 m 

Inschrijving: 6 euro (voorinschrijving) – 8 euro (ter plaatse) + 2 euro (waarborg)

Gratis tombola voor de deelnemers.

De stratenloop is deel van het Oostends Loopcriterium

Fin de saison – Seniorennamiddag

Zondag
3 september
14.30 uur

Kom op de koffie (en gebak) bij Madame Zaza en haar vriendinnen Miss Thalia en Chloë Brightman. 
Zij zorgen voor een namiddagvullend spektakel met humor, ambiance, stijlvolle nummers en meezingers van formaat.

Toegang – 5 euro (met koffie en gebak)

© Madame Zaza Projects

Een activiteit in samenwerking met

Fin de saison – Wijkcafé

Vrijdag
1 september
19.00 uur

Een ontmoetingsmoment met buren en vrienden met een natje en een droogje bij de start van het Fin de Saison-weekend. Het wijkcafé in sportzaal ‘De Veiling’ zwaait zijn deuren open vanaf 19.00 uur met een Happy Hour !

Mona & Friends geven de aftrap om 19.30 uur en vergasten ons muzikaal met gekende tijdloze nummers, op een verrassend eigen en akoestische wijze.

Om 20.30 uur maken we het podium vrij voor The Red Legs. Dé all-round coverband van de kust rond Ronny Douchy, die in wisselende bezetting reeds actief is sinds 2010.

Rudy Lommaert op bas, Braam Verscheave op drum, en Bart Vercruysse op solo-gitaar ondersteunen de zang van Mieke Gunst. Met een greep uit hun cover-repertoire zoals Girl, Bad Moon Rising, Brass in Pocket, Zombie, Meisjes aan de Macht, The One, … zetten zij het Fin de Saison weekend muzikaal in !

Deze optredens worden jullie gratis aangeboden door VOK vzw met steun van Wijkprikkels Stad Oostende.