De wijkfeest-activiteiten worden vermeld onder voorbehoud ... van zodra we meer info ontvangen houden wij jullie op de hoogte !

Halloween

Do
31 oktober
vanaf 17.00 uur

Op donderdag 31 oktober is de Nieuwe Koerswijk helemaal in de ban van Halloween. Alle kinderen van de wijk verkleden zich in hun favoriete angstwekkende personage.
Als het donker wordt, bellen ze aan bij huizen in de buurt en roepen ‘Trick or treat!’. De persoon die de deur opent, heeft de keuze: een plagerijtje ondergaan (trick) of de kinderen iets lekkers meegeven (treat).

De kinderen gaan op 31 oktober tussen 17 en 19 uur op tocht in de verschillende straten van de wijk. Als ze bij u mogen aanbellen, hang dan de affiche die u in de brievenbus ontvangt uit aan de voordeur of aan een ruit vooraan. Dan weten de kinderen dat ze bij u mogen aanbellen om u eventjes schrik aan te jagen. En om met iets lekkers naar de volgende deur te rennen.

Vanaf 19 uur zijn alle kinderen, hun ouders, en alle andere wijkbewoners welkom op het ‘Gèteplein’ in de Prins Roselaan. Daar komt een oud kerkhof tot leven… VOK zorgt voor akelig lekkere pompoensoep (gratis, alleen voor wie zijn eigen beker meebrengt!), er worden enge verhalen verteld, griezels achter de bar schenken macabere drankjes, spookachtige figuren grijnzen je toe, lugubere hapjes kruipen naar je mond…

Hou alvast je bezem klaar, of knutsel er een in elkaar, poets hem mooi op voor een wedstrijdje zwerkbal.

Durven jullie meedoen? Dan zien we elkaar op 31 oktober. Tot dan!

In geval van regenweer gaat het griezelige Gèteplein niet door.