Dag van de buren – picknick

Zondag
22 mei

De ‘Europese Dag van de Buren’ (European Neighbours’ Day) wordt sinds 1999 meestal op de laatste vrijdag in mei georganiseerd. Om de gezelligheid, de sociale banden en wederzijds begrip te versterken sluiten we hier graag bij aan met een gezellige picknick
Meer info volgt later …

Rommel- & Plantenmarkt

Zaterdag / Zondag
23 / 24 april

Het beste van 2 werelden: kom snuisteren tussen leuke spulletjes die een 2e leven willen beginnen en maak ondertussen jouw tuin klaar voor het voorjaar met enkele mooie planten en bloemen.

Ruim 100 standhouders weten jou op zaterdag 23 en zondag 24 april van 8.00 uur tot 18.00 uur zeker met iets te bekoren. Gratis toegang.

Inschrijvingen starten vanaf 1 januari.

De rommelmarkt vindt plaats in Veiling “De Kust”

Nieuwjaarsquiz

Zaterdag
8 januari

Wil ook jij je komen bewijzen in de 10e VOK-Quiz.
Zijn jullie de slimste ploeg van de Nieuwe Koerswijk ?

Dan schrijf je uiteraard met een ploeg van 4 personen in en ga je de uitdaging aan in de arena van de VOK-Quiz op zaterdag 8 januari om 19.30 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur.

Een 40-tal ploegen strijdt om de eer in deze editie van de VOK-quiz: een boeiende quiz over Vrije tijd, Ontspanning en Kultuur in de hele brede zin van het woord.
Het wordt een uitdagende avond met pittige vragenreeksen over de wijk, de stad, de wereld en de gebieden ver daarbuiten. Ben je op de hoogte van sport en spel, muziek en film, flora en fauna, aardrijkskunde en geschiedenis, wiskunde en wetenschappen, mythologie en psychologie, economie en filosofie, links en rechts, en een beetje actualiteit.

Na inschrijving en overschrijving van €20 per ploeg op rek.nr. BE62 4761 2654 3161, met vermelding van uw ploegnaam, is uw inschrijving definitief.

Sinterklaasfeest

Zaterdag
27 november

Vol spanning en verwachting kijken we uit naar de komst van Sinterklaas
op zaterdag 27 november om 15.00 uur in sportzaal Veiling De Kust.
De deuren zwaaien open vanaf 14.30 uur.
We genieten van een spetterende Sinterklaasshow met knotsgekke
pieten en de zwarte mietjes. Na de voorstelling nodigt de Sint iedereen
geboren in 2012 of later uit  om hen persoonlijk te verrassen.
Inschrijven voor 10 november.

Nieuwjaarsreceptie

Zondag
9 januari

Samen met de buurtbewoners en vrienden van VOK klinken op het nieuwe jaar. Wij nodigen jullie allen van harte uit in Sportzaal Veiling De Kust vanaf 11.00 uur voor een natje en een droogje !

Halloween

Zondag
31 oktober

Op zondag 31 oktober is de Nieuwe Koerswijk helemaal in de ban van Halloween. De kinderen verkleden zich in hun favoriete angstwekkende personage. Als het donker wordt, bellen ze aan bij huizen in de buurt en roepen ‘Trick or treat!’. De persoon die de deur opent, heeft de keuze: een plagerijtje ondergaan (trick) of de kinderen iets lekkers meegeven (treat).
De kinderen gaan op 31 oktober tussen 17 en 20 uur op tocht in de verschillende straten van de wijk. Als ze bij u mogen aanbellen, hang dan deze affiche (je krijgt deze nog bezorgd via de brievenbus) uit aan de voordeur of aan een ruit vooraan. Dan weten de kinderen dat ze bij u mogen aanbellen om u eventjes schrik aan te jagen. En om met iets lekkers naar de volgende deur te rennen.

Kerstmarkt

Zaterdag / Zondag
11 / 12 december

Kerstmarkt Nieuwe Koers is ondertussen aan zijn 21e editie toe. Wijkwerking VOK staat samen met een aantal sociaal geëngageerde verenigingen die in en om de Nieuwe Koerswijk actief zijn weer klaar staan om u met open armen te ontvangen op zaterdag 11 december van 14 uur tot 19 uur en zondag 12 december van 14 uur tot 18 uur.

Dit jaar dragen naast VOK ook Bond zonder Naam, OKRA Westrand, SAMANA, Jeugdhuis De Korre, KWB Mariakerke, Missieanimatie Mariakerke, DYADE vzw, FEMMA Sint-Franciscus en Tsjernobylkinderen de Kerstmarkt een warm hart toe.