AFGELAST – Lentekriebels Picknick

AFGELAST

Op zondag 19 april 2020 sluit VOK het weekend vol Lentekriebels af met een picknick voor alle inwoners van de Nieuwe Koerswijk. Iedereen is welkom op de eerste wijkpicknick in het park De Nieuwe Koers. Vanaf 11 uur kan elkeen zijn picknickdekentje komen openvouwen op de grote weide.

Iedere deelnemer brengt z’n eigen eet- en drinkgerei mee: bord, bestek, drinkbeker… In je picknickmand zit je eigen picknick en je eigen drank. Wie een soepkom of een grote kop meebrengt, die mag bij de soepketel van VOK langs voor een portie lenteverse groentesoep. Die is helemaal gratis voor iedereen, tot het onderste uit de kan is.

Tijdens de wijkpicknick kun je je behendigheid testen met een partijtje Kubb, petanque of Möllky op het gras ! We maken er met alle aanwezigen een gezellig samenzijn van.

Op de tafels naast de volkstuintjes verzamelen we het deeldessert. Dat werkt als volgt: elke persoon die komt naar de picknick, brengt één dessertje mee. Een gezin met vijf brengt bijvoorbeeld een taartje voor vijf personen mee, een koppel brengt twee porties chocolademousse mee… Zo vullen we de hele tafel met lekkers voor iedereen. Na de picknick kan iedereen dan een (ander) dessertje van de tafel komen kiezen, zo is er voor iedereen keuze genoeg.

Deelnemen is gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven. Breng je dekentje, je picknick en je dessert mee, kom naar het park De Nieuwe Koers (ingang via de Spalaan of de Prins Roselaan) en geniet van de Lentekriebels in het gras!

Opgelet! Bij regenweer gaat deze wijkpicknick niet door. Hou op 19 april onze website, onze Facebookpagina of Hoplr in de gaten voor de allerlaatste stand van zaken.

We hopen de vele bewoners van de wijk massaal te mogen ontmoeten op deze eerste deelpicknick.