Losse vrijwilliger of medewerker worden bij VOK ! Een goede keuze ... neem contact met ons op via de knop hieronder.

Dag van de buren – picknick

Zondag
28 mei

De ‘Europese Dag van de Buren’ (European Neighbours’ Day) wordt sinds 1999 meestal op de laatste vrijdag in mei georganiseerd. Om de gezelligheid, de sociale banden en wederzijds begrip te versterken sluiten we hier graag bij aan met op zondag een gezellige picknick.

Iedereen is welkom op de eerste Dag van de buren-picknick in het park De Nieuwe Koers.
Vanaf 11.30 uur kan elkeen zijn picknickdekentje komen openvouwen op de grote weide.

Iedere deelnemer brengt z’n eigen eet- en drinkgerei mee: bord, bestek, drinkbeker… In je picknickmand zit je eigen picknick en je eigen drank.

Na de picknick kun je je behendigheid testen met een wedstrijdje zaklopen of steltenlopen. Liever Kubb, petanque of Möllky op het gras? Ook dat kan! We maken er met alle aanwezigen een gezellig samenzijn van. Breng gerust je (volks)spelen mee !

Op de tafels naast de volkstuintjes verzamelen we het deeldessert. Dat werkt als volgt: elke persoon die komt naar de picknick, brengt één dessertje mee. Een gezin met vijf brengt bijvoorbeeld een taartje voor vijf personen mee, een koppel brengt twee porties chocolademousse mee… Zo vullen we de hele tafel met lekkers voor iedereen. Na de picknick kan iedereen dan een (ander) dessertje van de tafel komen kiezen, zo is er voor iedereen keuze genoeg.

Deelnemen is gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven. Breng je dekentje, je picknick en je dessert mee, kom naar het park De Nieuwe Koers (via de Spalaan of de Prins Roselaan) en geniet met de buren in het gras!

Opgelet! Bij regenweer gaat deze picknick niet door. Hou onze website, onze Facebookpagina of Hoplr in de gaten voor de allerlaatste stand van zaken.

We hopen de vele bewoners van de wijk massaal te mogen ontmoeten op deze eerste deelpicknick.